"Wybrane kuchnie świata".

Nasza grupa w składzie: Anna Gębala, Dominika Szlendak, Sławomir Kłys, Jakub Kobus oraz Szymon Pyra pod opieką pani Agaty Serkis zaprezentowała projekt edukacyjny, pt. "Wybrane kuchnie świata".

Prezentacja odbyła się 28 maja 2014 r. w obecności p. Dyrektor, nauczycieli oraz koleżanek i kolegów z klas II. Przedstawiliśmy kuchnię amerykańską, włoską, angielską, japońską i wegetariańską. Na koniec zaprezentowaliśmy filmiki przedstawiające produkcję chipsów i czekolady. Głównymi celami projektu było zapoznanie się z wybranymi kuchniami świata i zdobycie wiedzy o potrawach z różnych zakątków Ziemi oraz rozwijanie umiejętności pracy w grupie.

Pozostałe zrealizowane cele to:

  • Kształtowanie umiejętności korzystania z różnych źródeł informacji.
  • Umiejętność zdobywania, gromadzenia i analizowania materiałów źródłowych.
  • Motywacja do poszerzania swojej wiedzy.
  • Kształtowanie odpowiedzialności i samodzielności.
  • Rozbudzenie i poszerzenie naszych zainteresowań.

 

Anna Gębala kl. II b

 

Jak powstają chipsy

Jak To Jest Zrobione - czekolada

Galeria

Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie